Лідер Китаю зустрівся з Медведєвим і згадав про Україну

Китайський лідер Сі Цзіньпін провів зустріч із заступником Ради безпеки Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Під час зустрічі 21 грудня сторони обговорили війну в Україні, яку лідер КНР уперто продовжує називати"кризою" або "конфліктом", повідомляє The Print.

"Китай сподівається, що всі сторони "української кризи" зберігатимуть стриманість і вирішать проблему безпеки дипломатичними шляхами", заявив Сі Цзіньпін Медведєву.

Він також висловив сподівання, що "Комуністична партія Китаю" та "Єдина Росія" нібито "зможуть сприяти спілкуванню для поглиблення стратегічної співпраці між КНР та РФ".

Стосовно війни в Україні, Сі Цзіньпін сподівається, що обидві "сторони української кризи продемонструють стриманість", а також зможуть почати переговори.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Китай відмовляється засуджувати вторгнення РФ, звинувачуючи США та НАТО у конфлікті. КНР, як і Індія, тривалий час утримувалися від будь-якої критики на адресу Росії. Проте під час Шанхайського економічного саміту, який проходив в Узбекистані у вересні, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському президенту, що зараз не час для війни. Тоді ж стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив Кремлю свою стурбованість тривалою війною в Україні.

Станом на початок листопада, за повідомленнями Пентагону, Китай не постачав Росії зброю або іншу військову допомогу. Також Пекін уникав прямої фінансової допомоги, яка могла б спровокувати санкції з боку Вашингтона.