Литва надала Україні новий пакет допомоги

Литва надасть Україні черговий пакет військової допомоги. Він містить системи підриву, радари морського спостереження та боєприпаси для протитанкового гранатомета Carl Gustaf.

Крім того, в Литві ремонтуватимуть танки Leopard для України, повідомив міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас, пише пресслужба міністерства.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також підписав декларацію про підтримку коаліції з підтримки України в галузі інформаційних технологій, яка допомагатиме кібербезпеці українських Збройних сил.

Анушаускас відзначив важливість коаліції з розмінування в Україні, яка зараз створюється, і закликав інші країни приєднатися до неї, "зробивши свій внесок у вигляді тренувань, обладнання або фінансових внесків".

На 15-му засіданні Контактної групи з оборони України на базі Рамштайн союзники погодили для України надання танків, ракет, боєприпасів, обладнання для розмінування. Буде приділятися особлива увагу винищувачам F-16, навчанню персоналу, допомозі у створенні інфраструктури, повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Загальна військова допомога Литви Україні з початку повномасштабного вторгнення вже перевищила $500 млн.