Литва запропонувала розібрати свої закриті ТЕС на запчастини для української енергосистеми

Литва пропонує розібрати свої закриті ТЕС та надати запчастини для відновлення української енергосистеми

Міністр енергетики Литви запропонував розібрати свої закриті теплові електростанції (ТЕС) та надати запчастини для відновлення української енергосистеми. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час телемарафону.

«Мав розмову з міністром енергетики Литви. Вони взагалі запропонували використати їх закриті теплові станції як донорів. Ми могли б розібрати ці станції і отримати ті запчастини, які нам потрібні», - сказав Галущенко.

Галущенко також зазначив, що Україна отримує технічну допомогу від багатьох інших країн і наголосив, що найкращим захистом для енергосистеми є надійні системи протиповітряної оборони.

Росія знищила 80% ТЕЦ України

Росія продовжує енергетичний терор і за останні тижні знищила 80% електростанцій України шляхом ракетних ударів і терору, повідомив Голова Кабінету Міністрів Денис Шмигаль.

«На жаль, Росія продовжує енергетичний терор - тільки за останні тижні росіяни знищили понад шість гігаватів потужностей нашої енергомережі. Вони продовжують бити ракетами по наших енергетичних об'єктах, знищують трансформатори, генератори. На жаль, протягом останніх тижнів Росія знищила 80 відсотків теплоелектроцентралей», - заявив Шмигаль.

Шмигаль також зазначив, що запчастини від старого обладнання радянського типу, яке є в Естонії, дуже допомогли б Україні у відновленні постраждалих блоків електростанцій.