Лукашенко може не дати Путіну розмістити ядерну зброю – секретар РНБО

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко може не дозволити російському колезі Володимиру Путіну розмістити ядерну зброю у своїй країні.

Лукашенко розуміє, що у разі розміщення наражається на дуже велику небезпеку. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі Radio NV.

"Лякалки Путіна, які адресовані насамперед Сполученим Штатам, не спрацюють. Чи буде він розповсюджувати ядерну зброю по всіх країнах СНД, чи ні це велике питання. Я не думаю, що йому хтось дасть розташовувати ядерну зброю в Білорусі", заявив Данілов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На його думку, заява Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі це запрошення американців до перемовин.

"Це те, чим останній місяць-два займається Путін, вся російська машина. Вони дуже хочуть сісти за стіл переговорів для того, щоб зупинитися там, де вони сьогодні знаходяться. І це для всіх розумних людей, зрозуміла річ", наголосив Данілов.

25 березня президент РФ Володимир Путін заявив, що планує розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю. Своє рішення він аргументував тим, що Велика Британія передасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

За словами диктатора, його Олександр Лукашенко "давно ставить питання про те, щоб розмістити на території Білорусі російську тактичну ядерну зброю".

Погоджуючись на розміщення російської тактичної ядерної зброї в Білорусі, Мінськ нібито вживає "вимушених дій у відповідь" щодо зміцнення власної безпеки та обороноздатності, заявило МЗС країни.