Майже 100 людей загинули під час корабельної трощі біля берегів Африки

У Мозамбіку загинуло не менше 91 людини під час затоплення рибальського судна, яке було переобладнане в пором, повідомляє AFP з посиланням на місцеву владу. Причиною аварії стало надмірне навантаження корабля.

На борту судна перебувало 130 осіб, хоча воно не було призначене для перевезення пасажирів. За даними держсекретаря провінції Нампула, на судні почалася паніка через помилкове повідомлення про поширення епідемії холери, що призвело до того, що більшість пасажирів намагалися вибратися на берег.

Al Arabia повідомляє, що переобладнаний рибальський човен, який перевозив близько 130 осіб, мав проблеми при намаганні досягти острова біля провінції Нампула, розповіли чиновники.

Державний секретар Нампули Хайме Нето заявив: "Оскільки човен був переповнений і не придатний для перевезення пасажирів, він затонув. 91 людина загинула, серед них багато дітей".

Рятувальники знайшли п'ятьох виживших і продовжують шукати інших, але погані погодні умови ускладнюють операцію пошуку.

За даними уряду, в Мозамбіку, одній з найбідніших країн світу, з жовтня зареєстровано майже 15 тисяч випадків захворювання на холеру, яке передається через воду, і 32 смерті. Провінція Нампула є найбільш постраждалим регіоном, на який припадає третина всіх випадків.

Планований візит президента України Володимира Зеленського до ПАР у найближчі кілька місяців є частиною зусиль налагодити відносини з країнами Африки в контексті війни з Росією.