Масований удар по Україні, Зеленський підписав закон про медичний канабіс. Головне за 15 лютого

Україна зазнала масованого удару, Зеленський підписав закон про медичний канабіс, Угорщина заблокувала 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії. "Главком" склав добірку новин 15 лютого, щоб ви були в курсі головних подій:

Угорщина заблокувала 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії

Угорщина заблокувала затвердження 13-го пакета санкцій ЄС проти Росії з-за китайських компаній.

ЄС планує завершити свій 13-й пакет санкцій проти Росії до другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну. Це доповнить пакет фінансової підтримки Києва в розмірі 50 млрд євро і пропозицію про резервування прибутку від заморожених активів Росії.

Зеленський підписав закон про медичний канабіс

Президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу в Україні. Інформація про це з'явилася в картці законопроєкту 7457.

Рада остаточно ухвалила закон про медичний канабіс ще 21 грудня 2023 року, але його далі блокували депутати від "Батьківщини". Проте подальша постанова "Батьківщини" провалилася.

Закон набуде чинності через пів року після його оприлюднення.

Конгрес США обговорює два варіанти схвалення допомоги Україні

Законотворці обох палат Конгресу США розглядають шляхи схвалення допомоги для України в Палаті представників, де спікер Майк Джонсон відмовився ставити на голосування схвалений цього тижня в Сенаті пакет.

Оптимальний варіант, який обговорюють законодавці, полягає в застосуванні процедури discharge petition - винесення питання на голосування обходом комітетів і спікера.

Другий альтернативний варіант передбачає ухвалення альтернативного законопроєкту, який міститиме заходи для безпеки кордону США з Мексикою і фінансування Ізраїлю, України і Тайваню.

Кремлівський олігарх Дерипаска отримав підозру

Служба безпеки повбирала докази причетності російського олігарха Олега Дерипаски та його топменеджерів в Україні до фінансування збройної агресії РФ.

В результаті заходів Дерипаска отримав заочне повідомлення про підозру, а двох його топменеджерів затримано в різних регіонах України. Йдеться, зокрема, про директора надровидобувної компанії "Глухівський кар'єр кварцитів" та куратора цієї установи від російського олігарха: громадянина України, який у 2021 році отримав посвідку на проживання у РФ.

За матеріалами слідства, двоє фігурантів допомагали бізнесмену з РФ привласнити виробничі потужності кар'єра у 2012 році, незважаючи на заборону на їхній продаж. З того часу і до початку повномасштабного вторгнення РФ керівництво видобувної компанії постачало до Росії оптові партії гірських порід для виплавки сталі.

Масований удар по Україні

У ніч на 15 лютого російські загарбники знову атакували Україну. Сили протиповітряної оборони знищили 13 ракет із 26, які запустили росіяни.

Уночі російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, морського базування - "Калібр", балістичними ракетами "Іскандер-М/KN-23, зенітними керованими ракетами С-300, керованими авіаційними ракетами Х-59.

Зазначається, що загалом було зафіксовано пуски 26 ракет різних типів.

Читайте також:

  • Іспанія анонсувала швидку передачу військової допомоги для України: що увійде
  • США можуть вийти з НАТО? Генсек Альянсу відреагував
  • Нардеп Дмитрук вніс заставу за священнослужителя Московської церкви в Україні
  • Міноборони пояснило, коли Україна зможе отримати F-16
  • У травні президент має здати повноваження? Разумков помстився Зеленському