Мецола пояснила, як вибори в ЄС можуть вплинути на підтримку України

Президент Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що Євросоюз вважає Україну своєю частиною і нічого не вказує на те, що це може змінитися після виборів у 2024 році.

Про це вони сказала в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Зараз я подорожую з однієї країни ЄС в іншу, і громадяни цих країн постійно кажуть нам, що вони щасливі відкрити свої домівки та серця для українців. Ми хочемо, щоб Україна була частиною ЄС, і ніщо не говорить мені, що це може змінитися при наступному скликанні", - зазначила Мецола.

Керівниця Європарламенту також зазначила, що розширення ЄС завжди користне.

"Коли ми дивимося на ефект співпраці між Європейським парламентом та Верховною Радою, то зараз ми наближаємося до уніфікації законодавства, і так ми можемо сприяти зближенню кожної країни, яка бачить Європу як свій дім. Сюди входять також Молдова, Грузія та Західні Балкани... І чим більше нас, тим сильніше ми стаємо", - зауважила Мецола.

Коментуючи ідею про відправку військ країн ЄС до України, Мецола нагадала про плани надати Україні фінансову, військову та дипломатичну підтримку.

"Коли Росія вторглася в Україну, вона захопила безпеку, свободу та цінності, які ми довго захищали... Тому будь-які заяви та дискусії, які відбуваються, загальні позиції країн - все це зводиться до того, що ми будемо з Україною так довго, як потрібно", - підсумувала Мецола.

Десяті вибори до Європейського парламенту заплановані на червень 2024 року.