Мер Лондона закликав конфіскувати нерухомість «друзів Путіна»

Мер Лондона пропонує конфіскувати майно росіян для будівництва будинків для українців

Мер Лондона, Садік Хан, висловив ідею про конфіскацію майна росіян, яке належить союзникам президента Володимира Путіна, з метою забезпечення фінансування будівництва 4 тисяч нових будинків для українців, які переїхали до Лондона під час війни в Україні. Про це повідомляє LBC.

«Я закликав уряд накласти арешт на майно, яке належить союзникам Путіна, а також створити ефективний реєстр бенефіціарних власників закордонного майна», – заявив Садік Хан.

За словами мера Лондона, вартість нерухомості росіян, які зв’язані з корупцією, оцінюється на 1,1 мільярда фунтів (близько 1,4 мільярда доларів США) за даними міжнародної неурядової організації Transparency International. За ці гроші можна було б побудувати понад 4 тисячі будинків для біженців з України.

«Міністри повинні терміново вжити заходів щодо конфіскації майна, яке було куплено друзями Путіна, щоб ми могли використати доходи від цього на користь тих, хто цього потребує», – додав Садік Хан.

Нещодавно Велика Британія оголосила про введення понад 50 нових санкцій проти осіб, які підтримують незаконну війну Росії в Україні.

У окремих випадках Велика Британія також виділила 245 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 310 мільйонів доларів США) на закупівлю і виробництво артилерійських снарядів для України.