Мережа відреагувала на «релігійну» картину з кабінету Микитася

Український блогер Денис Казанський опублікував у своєму Telegram-каналі фотографії картини, яка знаходиться в кабінеті забудовника Максима Микитася, колишнього керівника державної будівельної компанії.

На полотні зображені українські політики, включаючи Микитася та мера Києва Віталія Кличка, одягнених у римські туніки. Поряд з ними зображені будівельні робітники, які будують храм, а вище є дві церкви з золотими куполами на фоні багатоповерхових будинків.

Унизу полотна написано "С нами Бог", а вгорі містяться ініціали "УБ" (Укрбуд).

Фотографія картини викликала багато коментарів серед українців, які відобразили свої думки у соціальних мережах.

Журналістка Тетяна Ніколаєнко розкрила деякі деталі щодо осіб, зображених на картині.

"Картина дна. Денис Казанський показав картину з кабінету Укрбуду. Вона представляє вершителів долі міста в їхньому уявленні. Насправді, це канонічний іконостас будівельної мафії. Якщо ви може впізнати лише мера Кличка, Микитася, Столара і Березенка, то я розширю ваш список мук. Три зодчі у лівому верхньому куті - Юрій Пелих, який запропонував Микитасю вільне місце в Укрбуді, Олег Майборода та Сергій Якусевич, завдяки яким Микитась став впливовим будівельником, а потім постійно підозрюваним", - зазначила журналістка.

"Жінка знизу зліва - це не коханка (як у Рафаеля), а начальниця відділу продажів Оксана Голобородько. Чесно кажучи, я сподіваюсь, що для цих лиходійок існує коло пекла за їх смак", - підбиває підсумок Ніколаєнко.

Блок галереї

Згадаємо, що Максим Микитась, колишній народний депутат і забудовник, був звинувачений Національним антикорупційним бюро України в мільйонному розкраданні коштів Міністерства оборони під час будівництва складів у 2018 році.

Також відомо, що Микитась є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн грн при будівництві квартир для Нацгвардії. У жовтні 2019 року йому була повідомлена підозра у розкраданні, а в грудні 2020 року - у даванні хабаря. 22 жовтня 2019 року Микитася арештували з можливістю застави 80 млн грн.