Вищий антикорупційний суд відпустив екснардепа Микитася під заставу

Вищий антикорупційний суд відпустив екснардепа Максима Микитася

Екснардеп та колишній очільник "Укрбуду" Максим Микитась був відпущений з домашнього арешту під заставу у розмірі 908 400 грн. Про це повідомив журналіст Олег Новіков у своєму Telegram.

Про зміну запобіжного заходу просив прокурор САП, оскільки раніше Микитась був під домашнім арештом, під яким підозрюваного можна тримати максимум півроку - пояснив Новіков.

Крім застави, Микитасю також поклали обов'язки, такі як прибувати за кожною вимогою, повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування зі свідками та іншими визначеними особами, здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

У листопаді слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відмовився брати Микитася під варту і застосував домашній арешт. Микитасю підозрюють у заволодінні коштами Міноборони під час виконання підряду на будівництво складів на суму понад 307 млн грн.

Максим Микитась є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн грн при будівництві квартир для Нацгвардії. Йому також висунули підозру в розкраданні і даванні хабаря. У 2019 році Антикорупційний суд заарештував Микитася з можливістю застави 80 млн грн.

У справі про хуліганство щодо колишнього селищного голови Сергія Пінчука суд закрив за строками давності, але прокуратура оскаржила це рішення.

Читайте також:

  • У мережі з'явилися фото екстравагантних картин з офісу Микитася
  • Фірми з орбіти Микитася провалили будівництво складів боєприпасів - журналістське розслідування