Міноборони повідомило перші результати відкриття рекрутингового центру у Львові

Українські рекрутингові центри набирають популярність

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець повідомив, що в Україні існує п’ять способів добровільного приєднання до армії. Цю інформацію він надав у ефірі Радіо Свобода.

Один з цих способів – рекрутингові центри, які активно розвиває Міноборони. Зараз вони доступні в Львові та скоро з’являться у всіх великих містах України. Рекрутинг – це не мобілізація, це можливість добровільно долучитися до армії, позначив Бежевець.

Перший у нас є у Львові. До кінця цього місяця ще кілька відкриється, і найближчим часом ми хочемо охопити всі великі міста України. Рекрутинг – це не про мобілізацію, це про добробільне долучення до армії, - зазначив Бежевець.

Бежевець обговорював переваги рекрутингових центрів, де можна отримати інформацію про військові частини, їх особливості та деталі служби. В цих центрах не виписують повістки, а працюють цивільні спеціалісти, які допомагають визначитися з вибором.

Ці нові можливості рекрутингових центрів є першою спробою Міноборони активізувати добровільне призов до армії. Бежевець наголосив, що такий проєкт вже є в Львові, де багато людей проявили зацікавленість та подали заявки. Додатково, є інші рекрутингові центри військових частин, які також можуть займатися рекрутингом.

Ми вважаємо, що, оскільки це пілот і вперше Міністерство оборони таке зробило, то це безперечно успіх. Також є рекрутингові центри інших військових частин, адже вони мають повне право займатися рекрутинговою діяльністю, це правильно, - пояснив Бежевець.

На думку Бежевця, ще один спосіб знайти роботу у війську – це використовувати онлайн-платформи. Вони також надають актуальну інформацію про військові вакансії.

Нагадаємо, що Міноборони разом з Львівською міською радою запустили пілотний проєкт рекрутингу до української армії. Заява Міністерства оборони говорить про те, що рекрутинг не замінює мобілізацію та не скасовує її. Країна потребує достатньої кількості осіб для захисту держави.