Міноборони повідомило, представників яких професій найбільше бракує на фронті

Міноборони повідомило, представників яких професій найбільше бракує на фронті

Військова медицина потребує нового персоналу

На фронті з війною в Україні, виникла велика потреба у військових медиках. Щоб забезпечити набір таких фахівців, була розроблена окрема програма, яка дозволяє особам з медичною освітою швидко стати військовими лікарями з офіцерськими званнями. Про це заявив уповноважений представник міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець у коментарі УНН.

Потреба велика, окрема програма для них передбачена. Мета яка – якщо людина має медичну освіту, то передбачені певні механізми, це доведено до всіх рекрутерів, що якщо ти медик, то в першу чергу тобі пропонується і в тебе всі шанси потрапити на посаду яка передбачає медичні знання, тобто бути медиком, але вже військовим.

За словами Бежевця, для осіб з вищою освітою передбачений спрощений процес стаєння офіцером.

Для тих хто має вищу освіту ще передбачений достатньо прискорений та простий процес поєднання онлайн-офлайн, щоб ти ще став офіцером. Тобто цивільна людина з вищою медичною освітою – лікар фактично, може швидко протягом півтора місяця стати офіцером, лікарем військовим із зовсім іншими повноваженнями і функціональними обов'язками, але він так само буде лікарем, лікувати людей, але вже військових.

Бежевець пояснив, що останні роки багато медичних працівників не мали військової кафедри і відповідно не мають офіцерського звання. Однак, зараз такі фахівці можуть отримати звання швидко та спрощено.

Раніше повідомлялося, що Міноборони запроваджує гнучку процедуру отримання офіцерського звання для медиків.

Читайте також: