Міноборони розірвало контракти з бізнесменом Гринкевичем, якого підозрюють у корупції

МО розриває договори з підозрюваною родиною бізнесмена-корупціонера

Міністерство оборони України оголосило про розірвання всіх договорів з родиною Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у корупційних справах. Про це заявив заступник міністра оборони Віталій Половенко на пресконференції.

"Позиція така, що після публікацій ЗМІ Міністерством оборони було одразу ухвалено рішення стосовно розірвання тих договорів, як були попередньо укладені", - заявив він.

У грудні минулого року Державне бюро розслідувань затримало Ігоря Гринкевича, який намагався підкупити керівника ДБР за $500 тис. Суд відправив бізнесмена під варту з можливістю внести заставу в 420 млн грн.

Триває розслідування щодо закупівель одягу для ЗСУ. На даний момент відомо, що компанії, які пов'язані з Ігорем Гринкевичем, виграли 23 тендери на постачання одягу Міноборони. Це завдало збитку в 1,2 млрд грн.

Затримання керівника Міноборони в Києві

У Києві було затримано керівника одного з Головних управлінь Міноборони, якого підозрюють у причетності до оборудок. Посадовець уклав угоду з компанією-спецекспортером на придбання снарядів для українських захисників, але поки що кошти не були переказані.