Мітинг у Варшаві: фермери штурмують Сейм, відбуваються сутички з поліцією

Сутички між фермерами і поліцією під час мітингу у Варшаві

На мітингу польських фермерів у Варшаві перед будівлею Сейму відбулися сутички між протестувальниками та поліцією. Про це повідомляє польське медіа RMF24.

Як зазначається, кілька поліцейських дістали поранення, близько десятка людей були затримані.

Мітингувальники запалили фаєри та стали кидати у правоохоронців бруківку. Деякі мітингувальники намагалися пройти крізь бар'єри, що загороджували приміщення Сейму. Поліція попросила протестувальників розійтися.

Зокрема фермери невдоволені так званим "Зеленим пактом для Європи" (Green Deal) – великою програмою ЄС, спрямованою на зниження шкідливих викидів, яка в значній мірі зачіпає інтереси агровиробників. Другою важливою причиною невдоволення фермерів є надходження агропродукції з України, Росії та Білорусі.

Раніше фермери протестували під офісом прем'єр-міністра Дональда Туска. Там у поліцію та в бік офісної будівлі було кинуто декілька фаєрів. Правоохоронці не дозволили фермерам в'їзд до столиці на тракторах, на околицях міста встановили колючі смуги, але деяким учасникам акцій все ж вдалося проїхати.

Страйки відбуваються не лише у Варшаві, а й в інших містах Польщі.

Стало відомо, що Україна готова піти на поступки, аби припинити протести польських фермерів. За словами торгпреда України, Київ згодний з пропозицією Брюсселя встановити кількісні обмеження на імпорт до ЄС низки товарів.

Читайте також:

  • Україна та Польща. Як подолати нинішні труднощі у відносинах?
  • Шмигаль пояснив, як блокада кордону вплинула на поставки зброї ЗСУ