Мобілізація: скільки зараз платять військовим у період навчання

Військові під час навчання
Військові під час навчання

Міністерство оборони України опублікувало нову інформацію щодо виплат мобілізованим громадянам під час військової підготовки. Ці зміни призначені для підтримки новобранців та забезпечення їхньої фінансової стійкості на початковому етапі служби.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.ua.

Згідно з новими правилами, мобілізовані на початковому навчанні отримуватимуть 20 000 гривень на місяць, що відповідає мінімальній заробітній платі. Початкова підготовка триватиме від одного до трьох місяців, залежно від обраної спеціальності.

Після закінчення навчання та направлення до місця служби зарплата військовослужбовців може значно зрости. Вона може становити від 20 000 до 120 000 гривень на місяць, залежно від посади та місця служби.

Міністерство оборони також встановило систему додаткових виплат за виконання особливо небезпечних чи важливих завдань та участь у бойових діях. Розмір цих виплат буде залежати від характеру завдань і становитиме 30 000, 50 000 або 100 000 гривень.

У разі поранення чи захворювання під час навчання мобілізованим будуть виплачувати 50 000 гривень на місяць. За загибель військовослужбовця його сім'я отримає одноразову допомогу у розмірі 300 000 гривень.

Варто зазначити, що виплати не будуть нараховуватися під час відпусток, відряджень, лікування або необґрунтованої відсутності.

Нагадаємо також, що в Україні дозволено військовим заповідати виплату одноразової допомоги родичам у разі загибелі.

Читайте також