На 72-му році пішов з життя театральний режисер Рімас Тумінас, який підтримував Україну

Помер відомий режисер Рімас Тумінас

Радянський і литовський театральний режисер Рімас Тумінас помер у віці 72 років у реанімації італійської клініки. У 2014 році у нього було діагностовано рак легенів.

Рімас Тумінас народився в 1952 році в Кельме. Він був художнім керівником Московського театру імені Вахтангова з 2007 року. Тумінас зробив театр Вахтангова одним з найпопулярніших театрів Москви. У 2011 році він був найбільш відвідуваним театром у Москві, - повідомляє Lrt.

Виїхав з Росії після вторгнення на Україну

Після російського вторгнення в Україну, Тумінас залишив Росію і повернувся до Литви. У Литві його критикували за те, що він продовжував працювати в Росії, навіть після початку війни. Відомими його постановками є "Євгеній Онєгін", "Дядя Ваня" та "Маскарад".

У травні 2022 року Тумінас покинув посаду художнього керівника театру Вахтангова після розмови з пранкерами, де він підтримав Україну і згодився створити виставу про Степана Бандеру. Театр також зняв з показу кілька вистав Тумінаса, а прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін скасував присудження режисеру премії за його внесок у розвиток російської культури, - повідомляє видання.

Останні роки Рімас Тумінас проживав в Ізраїлі.