На Херсонщині український дрон поцілив у будинок гауляйтера

Підірвано будинок керівника окупаційної адміністрації у Херсонському районі

У селищі Нова Маячка Ювілейної громади Херсонського району, що знаходиться на окупованій території Херсонщини, злітний апарат (дрон) підірвав будинок місцевого гауляйтера Геннадія Коломойця, відомого як "Танкіст". Про це повідомили в Центрі журналістських розслідувань з посиланням на свої джерела в окупації.

За даними звіту, Геннадій Коломойця вижив, але його будинок і автомобіль були серйозно пошкоджені. Це вже не перший випадок підриву "Танкіста" з повітря.

"Зараз у селищі українських дронів - як бджоли. Це змушує російських окупантів менш помітно пересуватися місцевими дорогами. Сподіваємось, наступного разу "Танкіст" отримає своє і вже не виживе", - розповіли джерела Центру журналістських розслідувань.

Зазначається, що Геннадій Коломойця є головою окупаційної адміністрації селища Нова Маячка. Він працював керівником місцевого СКП Сількомунгосп до 2017 року, а в 2020 році став депутатом Ювілейної сільради від партії "За майбутнє", пов'язаної з Ігорем Коломойським. Геннадій Коломойця отримав прізвисько "Танкіст" через свою попередню навчання в танковому училищі. Він активно співпрацює з окупантами і допомагав їм з проведенням "референдуму" і "виборів", а також з відкриттям школи.

Росія готувала теракт

Раніше Російська Федерація заявила про затримання двох росіян, які готували теракт. Основною ціллю у їхньому плані був кортеж гауляйтера Криму Сергія Аксьонова.

До цього Ані Григорян, спільниця гауляйтера окупованого Криму, була оголошена підозрюваною у підготовці дітей до війни проти України.