На Закарпатті чоловік письмово відмовився від мобілізації: що вирішив суд

Чоловіка з Закарпаття засудили до трьох років іспитового терміну за відмову від мобілізації

У Закарпатській області до трьох років іспитового терміну засудили чоловіка, який письмово відмовився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області.

За даними суду, чоловік у жовтні 2023 року пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його "обмежено придатним" до служби у ЗСУ. Того ж дня він отримав повістку, проте категорично відмовився від мобілізації, написавши письмову відмову.

Чоловік має проблеми зі здоров'ям

На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Він повідомив, що ухилився від мобілізації, оскільки має поганий стан здоров'я і не може перебувати на військовій службі.

Засуджений до п'яти років в'язниці

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до п'яти років позбавлення волі, замінивши реальний термін на три роки іспитового.

Нагадаємо, у Хмельницькій області до трьох років позбавлення волі засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо вважав, що до 27 років його мобілізувати не можуть. У Сумській області до трьох років позбавлення волі засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо йому не сподобався висновок військово-лікарської комісії. Раніше у Львівській області до трьох років позбавлення волі засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації, оскільки його рідний брат уже на фронті.