На знаменитому фестивалі Burning Man показали українські скульптури

На фестивалі Burning Man у США відкрили дві українські відкрили дві українські інсталяції.

Це меморіал загиблим українським військовим "Храм їжака" та "Український Фенікс", який до останнього тримали в секреті, повідомили заступник Міністра оборони України Віталій Дейнега та український художник Олександр Слободянюк.

"Український Фенікс" презентували шляхом спалення дерев'яної конструкції, яка приховувала скульптуру.

"Народження через вогонь української скульптури. Це перша робота, яку буде спалено на Burning Man цього року. Вона про Україну і про кожного з нас. Про те як ми стали сильнішими ніж будь-коли", написав Дейнега.

Скульптуру розробили українські художники Олексій Сай та Дана Косміна. Ще щонайменше восьмеро людей брали участь у створенні інсталяції. Вона символізує боротьбу українців, а спалення виступає як символ того, що українці стали сильнішими, переродившись через вогонь.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Головною місією "Храму їжака" є нагадування, що війна в Україні триває. Вона має пояснити, чому важливо підтримувати Україну до перемоги.

Скульптуру збудували з іржавих протитанкових їжаків. Усередині розміщені історії загиблих українських військових та цивільних.

"Усі історії надсилали люди, чиї близькі загинули. Це художники, артисти, музиканти та інші творчі люди", написав Слободянюк.

За допомогою "Храму їжака" планують зібрати гроші на евакуаційні автомобілі.

Burning Man щорічний восьмиденний фестиваль незалежного мистецтва в американському штаті Невада, в пустелі Блек-Рок, який, за легендою, відбувається з 1986 року. У рамках фестивалю в пустелі встановлюють різні чудернацькі артоб'єкти.

Фестиваль не має єдино визначеної мети та більшою мірою створюється самими учасниками. Кульмінацією є спалення дерев'яної статуї людини.