Нацрада очікує на повне блокування Telegram в Україні

Мессенджер Telegram на екрані заблокований
Мессенджер Telegram на екрані заблокований

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України висловила сподівання щодо повного блокування месенджера Telegram в країні.

У Нацраді зазначили, що вже понад рік тому почали говорити про небезпеку цього популярного серед українців месенджера. Для захисту службової інформації у відомстві ввели заборону на використання Telegram на службових пристроях та встановили особливий порядок доступу до нього.

"На пристроях, де створюється, обробляється і зберігається службова інформація, Телеграму бути не може як у вигляді застосунку, так і у вебверсії", - наголосили у Нацраді.

Незважаючи на це, у відомстві створюють окрему мережу для аналізу контенту діяльності медіа в Telegram. Це пов'язано з необхідністю виконання функцій медіарегулятора.

У Нацраді висловили сподівання, що поточний стан протидії ризикам, пов'язаним з використанням Telegram державними органами, є тимчасовим. "Невдовзі Телеграм буде повністю заблокований в Україні, як свого часу було заблоковано Однокласники, ВКонтакте та всі сервіси компаній Яндекс та Мейл.ру", - додали у відомстві.

Варто зазначити, що 20 вересня Національний координаційний центр кібербезпеки ухвалив рішення обмежити використання Telegram в органах держвлади, військових формуваннях і на об'єктах критичної інфраструктури через загрози державній безпеці. Однак, як уточнили в РНБО, це рішення не стосується офіційних каналів.

Читайте також