Нагадав про Ічкерію: Кислиця розповів, чому не здивований звірствами росіян

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця сказав, що його не здивували звірства російських загарбників у Бучі та Маріуполі.

Адже, за його словами, Росія за останніх 20 років суттєво деградувала. Про це Кислиця розповів в інтерв'ю Foreign Policy.

При цьому він нагадав про російські військові злочини проти Чеченської Республіки Ічкерія.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Чому ми забуваємо про образи стертого з лиця землі Грозного? Чому ми забуваємо образи траншей, заповнених чеченськими тілами?", ‒ сказав Кислиця.

Росіяни фактично повністю руйнували місто Грозний під час обох чеченських воєн: у 1994-1995 та 1999-2000 роках. Ті звірства РФ часто порівнюють зі знищенням російськими загарбниками сирійського Алеппо та українського Маріуполя. У ході чеченських воєн Росія також масово вбивала цивільних у містах та селищах. Часто повністю знищувала населені пункти Ічкерії.

Росію можна виключити з Радбезу ООН. Але для цього потрібно провести реформу організації. Тому зараз йдеться лише про усунення країни-агресорки з цього органу, вважає постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Він наголосив, що держава-агресор незаконно перебуває в Радбезі ООН. Чотири інших постійних члени Радбезу поки не готові до практичного розгляду питання про усунення агресора.