НАЗК внесло до списку спонсорів війни грузинського виробника вин

Українську групу виробників вина Bolero додано до списку міжнародних спонсорів війни, повідомили в НАЗК. У цю групу входять такі компанії: Bolero & Company Ltd, GVMT Group Roup LLC і Gruzvinprom LLC. Один власник компаній - Вахтанг Карічашвілі, який має російське громадянство і є бізнес-партнером двоюрідного брата Бідзіни Іванішвілі.

Зазначається, що ці компанії з січня 2022 року по жовтень 2023 року експортували свою продукцію до Росії на суму понад 68 млн доларів. Підприємства групи разом переробляють більше половини винограду, що вирощується в Грузії.

У фінансовому звіті Bolero & Company Ltd зазначається, що значна частина прибутку компанії отримується від реалізації продукції на російському ринку. Керівництво компанії вважає, що війна не вплинула і не матиме значимого впливу на їхню діяльність найближчим часом, незважаючи на повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Група компаній Bolero також активно співпрацює з підсанкційними російськими компаніями. Раніше повідомлялося, що італійська компанія, яка діє в окупованому Криму, також потрапила до списку спонсорів війни.