Назвали ідеальну різницю у віці для міцного шлюбу

Справжнє кохання не знає жодних обмежень і меж. Воно випромінює на всіх, незалежно від їх соціального статусу.

Однак вчені вважають, що різниця у віці між подружжям є одним з важливих аспектів успішного шлюбу, повідомляє ukr.media.

На даний момент середня різниця у віці між партнерами по всьому світу становить п'ять-шість років, зазвичай чоловік є старшим за жінку.

Психологи нахиляються вважати, що оптимальна різниця у віці від трьох до шести років сприяє будівництву міцних, здорових відносин. У таких пар народжується більше дітей, а конфліктів виникає менше.

Втім, психологи стверджують, що в кожному випадку є як позитивні, так і негативні сторони.

Часто ровесники вчиняють зйом у ранньому віці. Поєднавшись на шкільних чи ВНЗ лавах, вони розуміють, що призначені одне одному і звертаються до реєстраційної служби. У таких відносинах панує взаєморозуміння і гармонія, але на ділі найчастіше зустрічаються фінансові труднощі. Молоді пари просто ще не встигли побудувати кар'єру і досягти успіху, тому зіштовхуються з фінансовими проблемами і відчувають розчарування.

Статистика свідчить, що ровесники, які одружуються на ранньому віці, частіше за інших пар змінюють один одного, бажаючи різноманітності.

Зараз багато пар, де чоловік старший за жінку на 10-15 років. Це не є щось незвичайним: він успішний і зрілий, вона молода і енергійна. Якщо в шлюбі переважають почуття, а не меркантильні інтереси, то такий союз може бути дуже щасливим. Чоловік уже розуміє жіночу психологію, вміє задовольнити жінку. Молода дівчина заряджає чоловіка енергією, допомагає йому знайти натхнення і знову відчути яскраві емоції.

Існує ймовірність, що союз, де різниця в віці становить 20 років і більше, може бути щасливим. Однак статистика та дослідження показують, що суттєва різниця в віці призводить до стресу в спільному житті пари. З'являються питання про те, як зміняться відносини, коли один з партнерів буде похилого віку, тоді як інший буде молодим і повним сил.

Якщо жінка старша за чоловіка, то на сьогодні це вже не є щось несподіваним. Еммануель і Бріджит Макрон прожили разом вже 16 років, вік дружини перевищує вік чоловіка на 25 років. Варто зазначити, що при різниці віку між трьома і семи роками вона зовніщі буде майже непомітна. Проте життя та побутові аспекти показують, що досвідчена партнерка допомагає чоловікові приймати правильні рішення, стає вірним порадником і островом спокою для нього.

Кожна жінка хоче знати, чи можна довіряти своєму обранцю. Існує п'ять ознак, які говорять про велике кохання краще, ніж будь-які слова. Зверніть увагу на ось ці моменти.

Говорять, що "протилежності притягуються", і часто це дійсно так. Але варто пам'ятати, що з часом ті властивості, які так вражають і приваблюють на початку, можуть стати причиною подразнення.