Не 100 тисяч: українцям підказали, чи можна обійти ліміти на перекази з картки на картку

Перекази з картки на картку
Перекази з картки на картку

НБУ планує встановити ліміти на перекази з картки на картку

Національний банк України має намір обмежити кількість операцій і суму переказів з картки на картку. Кожен клієнт зможе здійснити не більше 30 операцій та 100 000 гривень на місяць. Проте, є можливість обійти ці обмеження у випадках, які будуть обґрунтовані.

За словами голови НБУ Андрія Пишного, 98,44% клієнтів не будуть зачіплені лімітом на кількість операцій, а 95% клієнтів не будуть обмежені сумою переказу.

Клієнти зможуть перевищити встановлені обмеження, якщо представлять банку документи на підтвердження джерел походження коштів і пояснять причини переказів. Самі клієнти вирішуватимуть, які документи надавати банку.

"Якщо у вас є термінова необхідність зробити переказ і зрозуміле пояснення, чому ви це робите, - ви приходите до банку, він знімає обмеження, і ви робите ці операції", - пояснив член економічного дискусійного клубу Олег Пендзін.

Банки вкрай уважно стежитимуть за регулярними переказами на той самий картковий рахунок. Але у випадку з переказами між родичами, банк може пропускати їх без пояснень.

Волонтерам підтвердження їх статусу буде проводитись у відповідності з існуючими процедурами банків. Ті, хто вже підтвердив свій волонтерський статус, не потребуватимуть додаткових дій.

Якщо клієнтам потрібно здійснити перекази більше одного разу на день або на суму понад 100 000 гривень на місяць, завжди є можливість здійснити їх за номером IBAN. Для цього їм потрібно буде лише запросити реквізити.

Раніше в ПриватБанку та monobank пояснили причину введення лімітів на перекази з картки на картку.

Читайте також