Не багатоповерхівка: мер Дніпра припустив, куди могли цілити окупанти

Під час ракетної атаки по Дніпру окупанти могли цілитися у Придністровську ТЕС.

Але стара та не високоточна ракета Х-22 влучила саме у багатоповерхівку. Таке припущення в інтерв'ю Василю Голованову висловив мер міста Борис Філатов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами міського голови, ворог міг атакувати теплостанцію, яка розташована на другому боці річки. Але свої корективи могла внести сама ракета Х-22, яку називають "вбивцею авіаносців".

"Вона просто вибирає відповідно до своєї системи наведення найбільшу мету. Вона просто трохи перелетіла та влучила не в теплостанцію, а в житловий будинок", зауважив Філатов.

Х-22: Ракета з бойовою частиною 950 кг, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною.

Максимальна дальність до 600 км. При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів.

З початку воєнної агресії Росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу станом на січень 2023). Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі.

У суботу, 14 січня, російські терористи обстрілом зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Під завалами опинилися люди.

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці загинули 45 мирних жителів.

Врятовано 39 осіб, з них шестеро дітей. Травмовано 79 осіб, з них 16 дітей, отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих осіб, з яких 23 особи встановлено загиблими, чотири людини знайдені живими у родичів та в лікарнях.