Немає сил – голова прикордонної служби прокоментував можливість наступу з Білорусі у січні

Навряд війська Росії та Білорусі у січні будуть спроможні розпочати повторний наступ на територію України.

Немає ознак формування наступальних загонів, сказав в ефірі телемарафону голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

"У нас в державі є достатня кількість розвідувальних органів, і ми щодня моніторимо всю обстановку, яка складається на території Республіки Білорусь. Ми розуміємо, що так звана союзна держава, яка надає з першого дня війни всю допомогу державі-агресору, у будь-який момент може надати допомогу і у вигляді сприяння повторному нападу на територію нашої держави. Проте на даний час ми не фіксуємо створення наступальних угруповань на території РБ. Загальна чисельність російських окупаційних військ, які перебувають на території Білорусі, переважно на полігонах у Вітебській області, на достатньому віддаленні від державного кордону з Україною, становить від 10 200 до 10 500 військовослужбовців", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Територію Білорусі використовують для бойового злагодження підрозділів російських окупаційних військ.

"Звичайно, ворога не можна недооцінювати. Звичайно, загроза є, проте сказати, що вона зараз реальна і критична, я не можу", вказав голова ДПСУ.

У Білорусі за наказом самопроголошеного президента Олександра Лукашенка триває так звана "раптова перевірка боєздатності", в рамках якої білоруські військові здійснювали кидки до кордону з Україною, розгорталися на полігонах, відпрацьовували форсування річок неподалік кордону з Польщею.

21 грудня з'явилася інформація про те, що Білорусь обмежила доступ до трьох районів Гомельської області, які межують з Україною. А саме у межах прикордонної смуги Лоївського, Брагінського та Хойніцького районів. Вони межують з Київською та Чернігівською областями України. Саме з території цих районів почався наступ російських військ на Київ у лютому.

Аналітики американського Інституту вивчення війни оцінюють повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий.Такої ж думки переважно й української експерти.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний раніше заявив, що російський ворог знову піде на Київ. Для цього, за його словами, росіяни готують майже 200 тис. нових солдатів.