Нетаньягу втягує США на небезпечний шлях щодо Ірану — ЗМІ

Бібі Нетаньягу та президент США
Бібі Нетаньягу та президент США

Останніх 20 років Ізраїль активно політикує проти ядерної загрози з боку Ірану, щоб вплинути на США. Але адміністрація Байдена повинна уникати впливу Нетаньягу на зовнішньополітичні рішення США щодо Ірану, оскільки це може призвести до конфлікту з непередбачуваними наслідками, включаючи регіональну війну з можливим руйнувальним глобальним конфліктом.

Вже тривалий час Нетаньягу виступає проти угоди з Іраном, яку уклали США під керівництвом Обами. Ця опозиція призвела до того, що адміністрація Трампа скасувала угоду та посилила тиск на Іран. Це дозволило Ірану розвивати ядерну програму і здобути статус ядерної держави.

За всіма ознаками, Нетаньягу також супротивляється плану президента Байдена щодо врегулювання конфлікту в Газі. Автори статті відзначають, що така безрозсудна політика виходить за межі інтересів США та рекомендацій Ізраїльського безпекового та оборонного відомства.

США мають підтримувати Ізраїль у протистоянні проти Ірану, але робити це таким чином, щоб зміцнити стабільність в регіоні.

Джерело: ZN.UA

Читайте також