У Київстар оцінили, чи зможуть забезпечити 10 годин роботи мережі без світла

Діаграма: енергонезалежність мережі Київстар
Діаграма: енергонезалежність мережі Київстар

Київстар планує збільшити автономність своєї мережі до 2025 року

Найбільший оператор "Київстар" анонсував свої плани щодо посилення автономності своєї мережі. Заява була зроблена президентом компанії Олександром Комаровим на конференції, організованій Європейською бізнес-асоціацією, і наразі є офіційним анонсом компанії.

У даний момент, лише 65% базових станцій "Київстар" можуть працювати без електропостачання до 4 годин, тоді як решта - лише до 2 годин. Але компанія планує збільшити цей час до 6 годин для 30% своєї мережі вже до другого кварталу 2025 року.

Ці плани компанії є реакцією на нові вимоги Держспецзв'язку, згідно з якими мобільні оператори повинні забезпечити доступність зв'язку протягом 10 годин при відключенні електроенергії. Це значно більше за попередню норму в 4 години. Регулятор також встановив термін до кінця січня 2025 року, до якого всі 100% базових станцій операторів повинні бути обладнані автономним резервним харчуванням.

Хоча президент "Київстар" визнав, що досягнення повної відповідності новим вимогам є викликом для компанії, він підкреслив, що вони працюють над покращенням і можуть підвищити час автономної роботи до 6 годин.

Читайте також