Нічна атака «шахедів»: Повітряні сили звітували про збиті цілі

Російські окупанти обстріляли Харківщину та Донеччину

У ніч на неділю, 10 березня, російські окупанти здійснили ракетний обстріл з використанням 4-х зенітних керованих ракет С-300. Обстріл був спрямований на територію Харківської та Донеччини. Крім того, було випущено 39 безпілотників типу "Shahed", які були запущені з районів мису Чауда, Криму та Приморсько-Ахтарська в Російській Федерації. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ в Telegram.

В результаті операції було знищено 35 безпілотників "Shahed" у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.

Більшість цілей було знищено силами мобільних вогневих груп Сил оборони України. Для відбиття нападу також були задіяні винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та засоби РЕБ.

Нагадаємо, що нічного часу була оголошена повітряна тривога в Києві та декількох областях України через загрозу безпілотників.

Вже з вечора 9 березня Повітряні сили повідомили про загрозу для південних областей. Приблизно о 0:30 тривога поширилася на Київщину, а о 1:25 оголошено повітряну тривогу в Києві.

Станом на 1:55 повітряна тривога була скасована в Києві. Проте загроза продовжувала існувати для деяких областей.

Як вже повідомлялося, увечері 9 березня в Одесі та на Миколаївщині відбулися вибухи. Попередньо повітряні сили попереджали про наявність групи безпілотників "Shahed" на Миколаївщині та в Одесі.

Близько 23:15 вибухи сталися в Снігурівці на Миколаївщині, а о 23:30 - в Одесі. Пізніше також було зафіксовано ще кілька вибухів у Одеському районі.