Німеччина обіцяє захистити збірну України на Чемпіонаті Європи з футболу

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер заявила, що правоохоронці готові до участі України в Чемпіонаті Європи з футболу, який відбудеться у Німеччині цього літа.

Заходи безпеки – на високому рівні й тісно скоординовані між федеральною владою, землями і країнами-учасницями. Ми зробимо все для захисту української команди та її вболівальників. Ми продовжуємо зосереджено проводити підготовку. У фокусі нашої уваги широкий спектр заходів: від захисту від хуліганів та ісламістів до забезпечення кібербезпеки

Чиновниця відзначила вихід збірної України у ЧЄ-2024 і заявила, що це має значення не тільки для спорту: "Україна є частиною Європи. Ми твердо стоїмо на боці України. Ми захищаємо в Німеччині 1,1 мільйона людей, які втекли від кровопролитної агресивної війни Путіна. Разом з українками та українцями ми вболіватимемо за їхню національну команду".

Інформація про Євро-2024

Чемпіонат Європи з футболу 2024 року відбудеться в Німеччині з 14 червня по 14 липня. Змагання відбудуться у 10 містах: Берлін, Кельн, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Гельзенкірхен, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен, Штутгарт.

Україна потрапила до групи E і зіграє проти збірних Бельгії, Словаччини та Румунії.

Нагадаємо, збірна України з футболу перемогла Боснію і Герцеговину у плей-оф відбору на чемпіонат Європи 2024 року. Матч, який відбувся в боснійському місті Зениця, завершився з рахунком 2:1 на користь гостей.

Крім того, юнацька збірна України U19 з футболу пройшла до юніорського чемпіонату Європи після перемоги над Швейцарією (3:0) у вирішальному матчі відбору.