Німеччина заборонила в’їзд до країни росіянам, які проводили там проросійські мітинги

Проросійські мітинги в Німеччині: заборона в’їзду для росіян
Проросійські мітинги в Німеччині: заборона в’їзду для росіян

Німеччина заборонила в'їзд до країни двом росіянам

Німеччина встановила заборону на в'їзд двом росіянам, які організовували прокремлівські мітинги у ФРН. Про це повідомляє Reuters.

Одними зі заборонених осіб є Олена Колбаснікова та Макс Шлунд, які послідовно проводили мітинги у Німеччині з закликами не підтримувати Україну після російського вторгнення.

Згідно з розслідуванням Reuters, Колбаснікова та Шлунд були активними пропагандистами проросійської позиції в Німеччині та отримували фінансування від російського уряду.

У 2023 році німецькі прокурори здійснили обшук у домі цієї пари поблизу Кельна, після чого було виявлено, що вони збирали гроші для придбання радіостанцій та іншого обладнання для російських військових, які брали участь у конфлікті на Україні.

У червні 2024 року Колбаснікова і Шлунд оголосили про свій виїзд з Німеччини до Росії через «дискримінаційну кампанію проти росіян».

На цьому тижні Колбаснікова опублікувала повідомлення в своєму телеграм-каналі, що в них заборонено в'їжджати в Німеччину протягом наступних 20 років. Причиною заборони стали загрози для безпеки ФРН, пов'язані з їх діяльністю. Вона навіть поширила відео, у якому показано лист від адміністрації Кельна про заборону.

Прокуратура та адміністрація Кельна відмовились коментувати цю ситуацію.

Цікаво, що Олена Колбаснікова народилася в Україні, а російське громадянство отримала лише у 2023 році. Макс Шлунд є росіянином, який проживає в Німеччині більше 10 років.

Постачання систем Iris-T Україні

Крім того, Німеччина передала нові системи протиповітряної оборони Iris-T до України. Вони включають зенітно-ракетні комплекси середньої та малої дальності. Раніше канцлер Олаф Шольц анонсував передачу Україні ще 17 таких систем.

За словами Шольца, українські війська вже використали сім переданих систем Iris-T, щоб збити понад 250 російських ракет та безпілотників. Залишок систем будуть передані найближчим часом, щоб підсилити оборону України.

Читайте також