Новий командувач Сухопутних військ зробив першу публічну заяву на посаді

Новий командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк зробив першу заяву на новій посаді. Він висловив подяку президенту України, уряду і Міністру оборони за довіру.

“Найбільша, найчисельніша частина славного Українського Війська, що бере на себе основний удар противника, несе найважчий тягар війни — честь служити пліч-о-пліч з вами, мужні воїни! Усвідомлюю весь спектр задач, що стоять сьогодні перед нашими підрозділами та всією структурою Сухопутних військ”, – написав Павлюк.

Павлюк пообіцяв використовувати свій досвід для розвитку Сухопутних військ та наближення до перемоги.

Продовжуються кадрові зміни у ЗСУ. Сьогодні президент Володимир Зеленський замінив командувачів Об'єднаних сил, Десантно-штурмових військ і Сил територіальної оборони.

Згідно з документом, Сергія Наєва звільнено з посади командувача Об'єднаних сил ЗСУ. Його місце займе Юрій Содоль.

Крім того, Зеленський звільнив командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Максима Миргородського. Його місце займе Ігор Скибюк.

Також було призначено нового командувача Сил територіальної оборони. На посаді, яку раніше займав Анатолій Баргилевич, тепер працює Ігор Плахута.

8 лютого президент відправив у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і на його місце призначив Олександра Сирського.

Детальніше читайте у статтях:

  • Улюблений генерал Зеленського. Тепер офіційно
  • “Пристебнутися не завадить”. Що після Залужного?
  • Молода команда Сирського. Досьє