Обама сумнівається у перспективах Байдена на виборах, - WP

Обама Байден вибори перспективи сумнівається
Обама Байден вибори перспективи сумнівається

Колишній президент США Барак Обама висловив серйозне занепокоєння щодо шансів Джо Байдена на переобрання, повідомляє The Washington Post.

За інформацією джерел, знайомих з позицією Обами, він вбачає звуження шляху Байдена до перемоги і вважає, що президенту необхідно серйозно задуматися про життєздатність своєї кандидатури.

Обама, який має значний вплив у Демократичній партії, активно бере участь в обговореннях майбутньої передвиборчої кампанії Байдена і слухає занепокоєних демократів, включаючи колишню спікерку Палати представників Ненсі Пелосі.

Обама висловлює турботу про результати опитувань, які не сприятливі для Байдена, зростають перспективи Трампа, а також донори відвертаються від чинного президента.

Офіційно команда Байдена заявляє, що він не відмовиться від участі у виборах. Але в той же час в Демократичній партії зростає тривога щодо перспектив Байдена та його впливу на інших кандидатів.

Лідери демократів в Конгресі також висловлюють побоювання, що кандидатура Байдена може негативно вплинути на шанси демократів на контроль над законодавчими палатами в майбутньому.

Незалежно від цього, Обама підкреслює, що остаточне рішення щодо майбутньої кампанії має приймати сам Байден.

Деякі впливові демократи вже передбачають, що Байден вийде з перегонів перед виборами.

Читайте також