Одна з європейських держав почне відправляти нелегальних мігрантів назад до їхньої країни

Уряд Великої Британії схвалив законопроєкт про висилку нелегальних мігрантів до Руанди

Палата лордів у Великій Британії ухвалила законопроєкт, який дозволить висилку нелегальних мігрантів у Руанду. Це сталося після декількох тижнів обговорень та змагання між обома палатами парламенту.

Законопроєкт був запропонований прем'єр-міністром Борисом Джонсоном два роки тому як спосіб утримати нелегальних мігрантів від небезпечних подорожей через Ла-Манш. Проте, ця ідея зазнала значної критики від опозиційних партій та благодійних організацій.

Міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі заявив, що законопроєкт стане законом протягом декількох днів. Вартість та дата першого рейсу до Руанди ще не визначені.

Критики цього механізму вважають його аморальним і потенційним порушенням міжнародного права. Проте уряд Великої Британії відмовляється відступати та готовий розглядати вихід з Європейського суду з прав людини.

Крім того, Велика Британія почала переговори з Вірменією, Ботсваною, Кот-д'Івуаром і Коста-Рікою щодо можливості прийому нелегальних мігрантів, які будуть висилатися з королівства.

Пов'язані новини:

  • Велика Британія висунула нову вимогу для родин мігрантів
  • Британія закрила одну зі схем для в'їзду біженців з України
  • Нова міграційна політика ЄС може вдарити по українцях? Видання Politico озвучило сценарій