Одна з країн ЄС будує новий великий центр для українських біженців

У Ірландії будується новий центр для розміщення українських біженців

У локації Ньюхолл на 985 місць у графстві Кілдер планують відкрити новий центр для українських біженців у березні. Цю інформацію надала kildarenow.com.

Новий центр, який розташований у сільській місцевості між містами Нейс і Ньюбридж, має буди готовий на 90% і відкрити свої двері у березні.

За даними Департаменту у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді країни, цей інтеграційний центр Newhall зможе розмістити до 985 осіб. Уряд повідомив, що біженці проведуть у центрі кілька тижнів, щоб адаптуватися до життя в Ірландії та підготуватися до переїзду у власне житло.

У закладі буде 387 спальних кабін з окремими санвузлами для розміщення сімей до 6 осіб, а також обідня зала з підігрівом. Нагадаємо, що страви та все необхідне для приготування чаю та кави будуть надані з урахуванням культурних і релігійних особливостей.

У центрі будуть окремі зони для відпочинку дорослих і дітей, а також будуть облаштовані ігрові майданчики для дітей. Також в центрі буде спільна пральня, а команда менеджерів, персонал служби харчування та прибиральники будуть доглядати за закладом. Крім цього, працівники служби безпеки будуть на місці цілодобово.

За останніми даними опитування, кількість біженців, які планують повернутися в Україну, зменшилася з 77% до 65%. У той же час зросла частка тих, хто не вирішив щодо повернення (з 18% до 24%), а також тих, хто не має надії повернутися (з 5% до 11%) та тих, хто не сподівається повернутися (з 5% до 11%).

Додаткові новини:

  • Центри для біженців заповнені вщент: одна з країн ЄС б'є на сполох
  • Урешті війні в Україні прийде кінець, а що далі? Чотири варіанти майбутнього