Окупанти активізувалися на трьох напрямках після відходу ЗСУ з Ласточкиного

Російська армія у напрямку Орлівки

Продовжуються спроби наступу російської армії на поселення Орлівка в Донецькій області. Ворог веде наступ з трьох напрямків, але їм не вдається розширити свої позиції. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Сьогодні українські військові відійшли з селища Ласточкине, що знаходиться поруч з Авдіївкою. Після цього вони зайняли нові позиції в умовах складного рельєфу, що включає каскад невеликих водосховищ. Ця схема дозволить створити стабільну лінію оборони.

Наші підрозділи докладають максимальних зусиль, щоб нищити противника, який продовжує наступ збільшеними штурмовими групами, маючи перевагу в авіації та артилерії. - Дмитро Лиховій

Російська армія використовує перероблені радянські фугасні бомби, які можуть бути запущені з великої відстані. Це дозволяє їм зберегти недосяжність для української протиповітряної оборони. Великі розміри цих бомб (250 кг, 500 кг, 1000 кг і більше) призводять до руйнування фортифікаційних споруд та населених пунктів.

Окрім того, бойові дії на передовій є динамічними. За необхідності, наші війська переходять на більш захищені позиції.

Відход від села Ласточкине був необхідний для організації оборони в околицях Орлівки, Тоненького, Бердичі та запобігання подальшому просуванню ворога на захід.

Інформація про перебіг війни

Зараз триває 733-й день ведення повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу було зафіксовано 79 бойових зіткнень. Російські війська здійснили 1 ракетний та 58 авіаційних ударів. Також було проведено 70 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.