Окупанти атакують на семи напрямках: Генштаб повідомив про результати боїв

Українські Збройні сили продовжують вести повномасштабну війну проти російського агресора. За останню добу відбулося 100 бойових зіткнень. Про це повідомили з Генерального штабу України.

Атаки на Україну

Ворожа сторона здійснила чотири ракетні та 110 авіаційних ударів, а також провела 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Напередодні ніч російські окупанти атакували Україну за допомогою 17 безпілотників типу Shahed-136/131. Захисними силами було знищено 14 ударних безпілотників.

Авіаційні удари отримали такі населені пункти: Кліщіївка, Степове, Авдіївка, Сєверне, Антонівка, Костянтинівка, Новомихайлівка та Рівнопіль в Донецькій області; Роботине, Новодарівка та Мала Токмачка в Запорізькій області; Качкарівка, Монастирське та Кринки в Херсонській області.

Близько 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей опинились під вогнем артилерії ворога.

Ситуація на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує демонструвати військову присутність в прикордонних районах, збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області, проводить диверсійну діяльність з метою ускладнення передвищення наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку наші військові відбили дві атаки противника біля Іванівки та Табаївки в Харківській області.

На Лиманському напрямку наші військові відбили три атаки окупантів в районі Білогорівки в Луганській області.

На Бахмутському напрямку вдалося відбити 19 атак противника поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Захисні сили відбили 23 атаки в районі Авдіївки та 18 атак південніше Тоненького та біля Первомайського та Невельського в Донецькій області.

На Мар'їнському напрямку українські військові продовжують стримувати противника біля Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки в Донецькій області, де було відбито 32 атаки.

На Новопавлівському напрямку наші військові відбили атаку противника північніше Приютного в Запорізькій області.

На Запорізькому напрямку вдалося відбити атаку противника в районі Роботиного в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку наші військові продовжують утримувати позиції та відбивати напади окупаційних військ. Незважаючи на втрати, ворог не припиняє спроб вибити нас зі зайнятих позицій. Протягом минулої доби противник спробував здійснити один безуспішний штурм.

Поразка ворожих сил

Силами протиповітряної оборони було знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

За допомогою ракетних військ були нанесені удари по двом районам розташування ворожого особового складу, двом пунктам управління, одному артилерійському засобу та двом складам боєприпасів ворога.