Окупанти хочуть "заморозити" лінію фронту - навіщо це РФ

Зображення окупантів на лінії фронту
Зображення окупантів на лінії фронту

Колишній співробітник СБУ Олександр Ходаковський, який зараз командує батальйоном "Восток", висловився за зупинку лінії фронту в Україні. За його словами, це потрібно для того, щоб замінити виснажений особовий склад російських військ новими силами, зокрема військовими-контрактниками, і потім розпочати нову атаку. Таке промовлення Ходаковського підтверджує наміри російських окупантів скористатися будь-якою паузою на полі бою. Згідно з повідомленням американського Інституту вивчення війни, російські війська планують провести "свідому заключну фазу" для припинення війни після заміни втомлених підрозділів військовослужбовцями за контрактом.

За словами Ходаковського, українська оборона буде ефективно протистояти російським окупантам, коли вони спробують продовжити свій наступ на захід. Інший терорист, утримуваний у Росії - Ігор Гіркін, також висловлював підтримку замороженню лінії фронту в Україні. Він заявив, що російські війська будуть продовжувати стратегічну оборону, щоб заморозити лінії фронту перед виборами президента Росії в 2024 році.

Олександр Ходаковський колишній співробітник СБУ, який підтримав ДНР в 2014 році і потім займав керівні посади в терористичних утвореннях. Він брав участь у блокаді Маріуполя, підтримуючи російських терористів. Зараз він командує батальйоном "Восток".

На сьогоднішній день триває 597-та доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. Російський противник продовжує порушувати закони та стандарти ведення війни, використовуючи терористичну тактику, яка призводить до ракетних та авіаційних ударів не тільки по військовим, але й по цивільним об'єктам в Україні.

Сили оборони продовжують вести оборону на сході та півдні України, проводять наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Наші війська постійно знищують ворожі сили та звільняють тимчасово окуповані території, закріплюючись на досягнутих рубежах, повідомили представники Генерального штабу Збройних сил України.

Читайте також