Окупанти намагалися покращити тактичне положення на одному з напрямків – Генштаб

Уже 714-й день триває повномасштабна війна Росії проти України. За останню добу відбулося 80 бойових зіткнень. Інформація про кількість ракетних та авіаційних ударів та обстрілів уточнюється. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На початку доби противник здійснив удари по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу. Загалом було застосовано 64 засоби повітряного нападу, включаючи ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Внаслідок противодії вогневим засобам Збройних Сил було знищено 44 повітряні цілі. Також сталося руйнування і пошкодження будинків та цивільної інфраструктури в декількох областях України.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація не суттєво змінилася. Немає ознак формування наступальних угруповань. Збройні сили Білорусі виконують завдання на охорону прикордонних районів з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує зберігати військову присутність на прикордонних територіях, здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність та обстріли з території РФ. Також насильно збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Противник здійснив авіаційний удар в районі Яблунівки. Артилерійські та мінометні обстріли були спрямовані на декілька населених пунктів.

На Куп'янському напрямку

Наші війська відбили три атаки в районах Синьківки та Іванівки. Противник здійснив авіаційний удар в районі Табаївки. Також були обстріли декількох населених пунктів.

На Лиманському напрямку

Наші війська відбили сім атак неподалік Білогорівки та Тернів. Противник спробував прорвати оборону за допомогою авіації, але безуспішно. Також були обстріли декількох населених пунктів.

На Бахмутському напрямку

Наші війська відбили п'ять атак в районах Іванівського та Кліщіївки. Були обстріли декількох населених пунктів.

На Авдіївському напрямку

Наші війська відбили 25 атак біля Новобахмутівки, Авдіївки та Невельського. Були авіаційні удари в районі Олександрополя. Також були обстріли декількох населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку

У районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки наші воїни продовжують стримувати противника. Були авіаційні удари в районі Новомихайлівки та Костянтинівки. Були обстріли декількох населених пунктів.

На Шахтарському напрямку

На цьому напрямку не було наступальних дій з боку противника. Були авіаційні удари в районі Старомайорського та Новодарівки. Були обстріли декількох населених пунктів.

На Запорізькому напрямку

Наші війська відбили дві атаки західніше Вербового та Роботиного. Були обстріли декількох населених пунктів.

На Херсонському напрямку

Противник не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Були обстріли декількох населених пунктів, включаючи Херсон та Чорнобаївку. Також були обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Протягом доби авіація та ракетні війська завдали ударів по концентраціях військ та техніки противника.

Це лише частина подій, які сталися за останню добу в рамках війни Росії проти України. Ситуація залишається напруженою.

Читайте також:

  • Атака на Київ: пошкоджено багатоповерхівку, четверо загиблих (оновлюється)
  • Масована атака по Україні: що відомо на цю мить (оновлюється)