Окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ на трьох напрямках – Генштаб

Уже 719-й день продовжується повномасштабна війна Росії проти України. За минулу добу відбулося 63 бойових зіткнення. Напередодні ворог завдав п'ять ракетних та 71 авіаційний удар, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямку

Наразі оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Білорусь зберігає свою військову присутність у прикордонних районах та виконує завдання в цих районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямку

Противник продовжує зберігати свою військову присутність у прикордонних районах та здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність. Він також зростає кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Протягом минулої доби противник здійснив артилерійські та мінометні обстріли в різних населених пунктах Сумської та Харківської областей.

На Куп'янському напрямку

Наші війська відбили атаку ворога біля населеного пункту Табаївка Харківської області. Противник намагався прорвати оборону, але без успіху. Близько десяти населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем противника.

На Лиманському напрямку

Наші воїни також відбили атаку ворога у районі населеного пункту Терни Донецької області. Були також проведені авіаційні удари противника в іншому населеному пункті Виїмка Донецької області. Кілька населених пунктів стали жертвами артилерійських та мінометних обстрілів російських окупантів.

На Бахмутському напрямку

Сили оборони відбили шість атак противника в різних населених пунктах Донецької області. Ворог намагався поліпшити своє тактичне положення, але не зміг. Декілька населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл.

На Авдіївському напрямку

Українські військові відбили 14 атак противника. Ворог намагався прорвати оборону в околицях Авдіївки та інших населених пунктах Донецької області, але безуспішно. Російські загарбники також здійснили авіаційні удари в районі населеного пункту Новокалинове Донецької області. Противник обстрілював близько 20 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати противника. Ворог намагався поліпшити своє тактичне положення в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, але все безуспішно. Національне військо також зазнало обстрілів противника в різних населених пунктах Донецької області.

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони відбили атаку противника в районі Пречистівки Донецької області. Це закінчилося успішно для нас, але кілька населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів противника.

На Запорізькому напрямку

Сили оборони відбили атаку противника в районі Новопокровки Запорізької області. Кілька населених пунктів стали жертвами артилерійського та мінометного обстрілу противника.

На Херсонському напрямку

Ворог не здається в своїх намірах вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Останню добу противник спробував двічі штурмувати позиції наших військ, але без успіху. Кілька населених пунктів потрапили під артилерійським вогнем противника.

Протягом минулої доби сили оборони переважною більшістю завдали авіаційних ударів по укріпленнях противника. Також було знищено шість розвідувальних безпілотників за допомогою протиповітряної оборони України.

Нагадуємо, що Росія має обмежену промислову базу для виробництва зброї та недостатню кількість ліній для виробництва танків. Однак це не заваджає їй підтримувати боєздатність своїх військ.

За словами глави військової розвідки Норвегії, Росія отримує військову перевагу на території України завдяки підтримці інших країн, таких як Північна Корея та Китай. Тому Україні знадобиться значна допомога Заходу для можливості змінити ситуацію.