Окупанти почали нетипово використовувати «Калібри»

Росіяни здійснили масовані ракетні удари по Україні

З початку нового року росіяни здійснили кілька масованих ракетних ударів по Україні, використовуючи зокрема "Калібри". Однак окупанти застосовували їх нетипово. Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі каналу "Київ".

Гуменюк зауважила, що 2 січня та під час крайньої масованої атаки росіяни запускали по три "Калібри", що є досить нетиповим кроком.

Застосування росіянами різних типів "Калібрів"

За словами Наталії Гуменюк, під час першої атаки, ймовірно, використовували надводний ракетоносій. А от під час другої, ймовірно, підводний. Причому останній не перебував на бойовому чергуванні. Його російські загарбники підступно вивели до пускових рубежів під час масованої атаки, і він виконав пуск трьох ракет.

"Коли випускається три ракети, з'являється дуже велика підозра, що щось не спрацювало і одна з ракет або заклинила, або не вийшла, або ще сталися якісь негаразди", - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що це свідчить про те, що ракетні установки на ракетоносіях вже мають певну зношеність. І що саме тому загарбники дуже залежать від об'єктів інфраструктури, які у них залишилися у Севастополі, і тих, які залучають під час обслуговування ракетних установок і завантаження самих "Калібрів".

За її словами, ворог наразі обмежений у ресурсі використання "Калібрів", адже поновитися їм дуже складно.

Деталі масованої атаки російських військ

Зазначимо, 7 лютого російські військові здійснили масовану атаку. Під час неї використали 20 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131", 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, чотири крилаті ракети Х-22, 3 крилаті ракети морського базування "Калібр", три балістичні ракети "Іскандер-М", п'ять зенітних керованих ракет С-300.

Нашим військовим вдалося знищити 44 повітряні цілі під час тієї атаки. Йдеться про 26 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, три крилаті ракети "Калібр", 15 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131".