Окупанти просунулися на захід від Авдіївки: аналіз ISW

Загарбницькі війська Росії продовжують просування на захід від Авдіївки. За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), 29 лютого вони захопили кілька населених пунктів у цьому районі.

Позиція українських сил

Позиційні бої тривали 29 лютого на рубежі міст Куп'янськ, Сватове, Кремінна, але зміни на лінії фронту не сталося.

Бої відбувалися на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та Петропавлівки, на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки, на захід від Кремінної в районі Тернів та Ямполівки, та на південь від Кремінної біля Білогорівки.

За даними Іллі Євлаша, бої продовжуються у Богданівці (на північний захід від Бахмута) та в Іванівському (на захід від Бахмута).

Позиційні бої тривали на північний схід від Бахмута в районі Берестового, на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки, та на південь від Бахмута в районі Південного та Нью-Йорка.

29 лютого російські війська просунулися на захід від Авдіївки і захопили кілька населених пунктів у цьому районі. Відеозаписи, опубліковані 28 і 29 лютого, показують, що вони вийшли в поля на південь і південний захід від Степового (на північний захід від Авдіївки) та на північний захід від Ласточкиного (на захід від Авдіївки).

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського.

29 лютого на кордоні Донецької та Запорізької областей також тривали позиційні бої, але зміни на лінії фронту не сталося.

Позиційні бої відбувалися на південний захід від Великої Новосілки в районі Приютного, та на південь від Великої Новосілки в районі Урожайного.

Також 29 лютого тривали позиційні бої на заході Запорізької області. Російські блогери твердили, що вони захопили кілька українських позицій біля Роботиного, але ця інформація є фейком.

Бої продовжуються в районі Роботиного та на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного).

Українські сили продовжують утримувати свої позиції на лівому березі Херсонської області, де тривають позиційні бої.

Бої тривають у районі Кринків та у дачному районі біля Антонівського мосту.

Президент Володимир Зеленський звільнив генерал-майора Олега Гуляка з посади командувача Сил логістики Збройних Сил України.

Інформація про окупацію села Бердичі під Авдіївкою, яке з'явилася раніше, є недостовірною. Це фейк.