Окупанти просунулися поблизу Авдіївки: аналіз ISW

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) розповідається, що російські загарбники продовжують просуватися на північний захід від Авдіївки та на захід від Бахмута. Російські війська також підготовляються до контрударів українських військ під Роботиним.

Розповідь про позиційні бої

10 березня позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська та в районі Кремінної, але змін на лінії фронту не було зафіксовано. Крім того, позиційні бої тривали в районі Синьківки, Ямполівки, Тернів і Білогорівки.

На Сіверському напрямку також відбувалися позиційні бої на північний схід від Бахмута, але знову ж таки не було змін на лінії фронту. Російські сили також атакували на південний захід від Сіверська в районі Роздолівки та на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського та Спірного.

Що стосується просування російських військ, то недавно вони незначно просунулися на захід від Бахмута. Однак, ISW не підтвердив інформацію, що російські війська контролюють 80% Іванівського та здійснили серйозне просування біля Дружби і в межах Богданівки.

Також окупанти просунулися на північний захід від Авдіївки біля Бердичіву і на захід від Авдіївки в Орлівку. Позиційні бої відбуваються в районі Орлівки, Тоненького, Первомайського, Сіверного та Невельського.

Українські та російські війська також стикаються на заході від Донецька – в районі Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від Донецька – в районі Новомихайлівки та Побєди. Зазначається, що російські війська продовжують здійснювати авіаудари в районі Побєди з використанням некерованих плануючих бомб.

Російські війська останнім часом також просунулися на південний захід від Вугледара – в районі Новодарівки та Левадного, поруч з кордоном Донецько-Запорізької областей.

10 березня позиційні бої тривали на заході Запорізької області в районі Роботиного та Вербового. Зазначається, що українські війська готуються до контрударів під Роботиним.

За даними станом на 10 березня, українські війська утримують позиції на лівому березі Херсонщини біля Кринок. Російські війська протягом двох днів не проводили бойових дій, але зосередилися на проведенні повітряної розвідки.