Окупанти заявили про масовану атаку безпілотників: що відомо

У ніч з 8 на 9 березня кілька міст Росії були атаковані безпілотниками. Російське Міноборони заявило, що було збито понад 40 українських дронів.

«Сьогодні вночі припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку за допомогою 47 БпЛА», – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони РФ, за допомогою засобів протиповітряної оборони було перехоплено та знищено всі безпілотні літальні апарати. БпЛА було знищено над територіями областей: Білгородської (1 БпЛА), Курської (2 БпЛА), Волгоградської (3 БпЛА) та Ростовської (41 БпЛА).

Вибухи у Таганрозі

Місцеві жителі повідомили про багато дронів у небі над Таганрогом. Очевидці стверджують, що безпілотники летіли з боку моря. Також працювала протиповітряна оборона.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив, що протиповітряна оборона відбила масову атаку безпілотників. Кількість атакованих дронів не уточнюється. Співробітник МНС отримав поранення під час ліквідації наслідків атаки, він доставлений до лікарні.

За інформацією місцевих телеграм-каналів, Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва міг зазнати пошкоджень.

Таганрозький авіазавод займається будівництвом та ремонтом військових транспортних літаків різних типів, а також раніше виробляв стратегічні бомбардувальники, серед яких Ту-95, Ту-142 та інші.

Вибухи у Курську

В Курську також було повідомлено про атаку безпілотників. Місцеві мешканці почули чотири потужні вибухи.

За словами губернатора Курської області, уламки збитого дрона впали на дах поліклініки. Пацієнтів реанімації евакуювали через загрозу вибуху. Також слід додати, що у ніч на 9 березня в Курську та Таганрозі пролунали вибухи.

Нагадаємо, що у ніч на 8 березня атака безпілотників накритила дві російські області. Російська протиповітряна оборона захищала територію від атаки.