На Дніпропетровщині чоловік напав із ножем на співробітника ТЦК: деталі

На Дніпропетровщині чоловік напав із ножем на співробітника ТЦК: деталі

Напад на військовослужбовця в Синельниковому

У Дніпропетровській області стався кримінальний злочин – напад на військовослужбовця. Сьогодні, 18 травня, в місті Синельниковому під час проведення військовослужбовцями ТЦК цивільний скоїв збройний напад із застосуванням холодної зброї (ножа).

Прес-служба Сухопутних військ у Facebook стверджує, що внаслідок нападу військовослужбовець ТЦК та СП отримав ножове поранення руки. Потерпілому було надано необхідну медичну допомогу. Національна поліція вже затримала нападника.

Кримінальне провадження відкрито за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, а також за фактом замаху. Після остаточної кваліфікації злочину підозрюваного чекає суворе покарання.

Повідомляється, що посадові особи ТЦК і СП, які беруть участь або організують повідомлення військовозобов'язаних, належать до спеціальних суб'єктів, які виконують службові обов'язки під час правового режиму військового стану. Тому будь-які образи, опір чи перешкоджання їх діяльності матимуть наслідки, а порушники несуть адміністративну чи кримінальну відповідальність.

"Цей неприпустимий випадок стався на тлі ганебної інформаційної кампанії з метою дискредитації військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та сил оборони України", - зазначено у повідомленні.

Зазначається, що злочин стався під впливом рашистських інформаційних ресурсів, які поширюють фейки про "незаконність" ТЦК, "нелегітимність" дій влади щодо військового обліку та оповіщення, "протиправність" вручення повісток та про "необов'язковість" виконання конституційного обов'язку захищати країну взагалі.

Оновлення військово-облікових даних

Українцям надали рекомендації щодо оновлення військово-облікових даних без відвідування ТЦК через ЦНАП.

Читайте також: