Окупанти заманюють українців повернутися на ТОТ, щоб відібрати їхнє житло

Окупанти повернулись для конфіскації житла
Окупанти повернулись для конфіскації житла

 Російські окупанти застосовують нову стратегію для украдення майна українців на тимчасово окупованих територіях. За інформацією Міністерства з питань реінтеграції, окупаційна влада розповсюджує інформацію про те, що власники нерухомості мають повернутися на ці території, щоб підтвердити свої права на проживання. Якщо ця вимога не буде виконана, окупанти загрожують конфіскувати майно.

«На тимчасово окупованих територіях окупаційна влада РФ намагається заманити громадян України повернутися на ці території. Власники нерухомості повинні повернутися туди, щоб підтвердити свої права на нерухомість. В іншому випадку окупанти загрожують позбавити людей права власності на їхні житлові приміщення», - зазначається в повідомленні.

Мінреінтеграції закликає українців не піддаватися цим загрозам і утримуватися від поїздок на окуповані території. Будь-які контакти з російською окупаційною владою є небезпечними, а дії, документи і вимоги окупантів є несанкціонованими і не мають жодних юридичних наслідків.

Міністерство підкреслює, що нерухомість громадян України на цих територіях захищена законами країни і міжнародним правом. Особи, замішані в незаконному викраденні майна українців, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і зобов'язані відшкодувати всі збитки.

Українців просять повідомляти правоохоронним органам або на гарячу лінію 1548 про будь-які факти незаконного позбавлення житла та про осіб, замішаних у таких діях. раніше стало відомо, що Україна потребує щонайменше 128 винищувачів F-16, щоб створити Росії ефективну конкуренцію в небі.

Президент Володимир Зеленський висловив подяку союзникам за нові системи Patriot, але зазначив, що їх ще недостатньо, як свідчить остання атака Росії на Київ, який вважався безпечним.

Читайте також