Олега Скрипка потрапив у скандал через виступ з російськими музикантами

Лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка потрапив у гучний скандал. На фестивалі Music Saves the World в Чорногорії він виступив разом з російськими музикантами-біженцями.

Раніше він мав назву "Усадьба Jazz" та до 2019 року активно проводився в Росії. Російська продюсерка Марія Сьомушкіна повідомила, що Скрипка був на заході. Вона запропонувала йому виступити, і співак погодився.

"Я запросила Олега на сцену і разом музикантами-біженцями з Росії та співачкою Gladys із Франції, стався чудовий jam session. На одній музичній частоті і в ім'я миру", написала Сьомушкіна.

На фестивалі виступило чимало росіян. Там збирали кошти на підтримку російських та українських музикантів-біженців. Про це йшлося в афіші концерту. Згодом допис Сьомушкіної видалили.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Пресслужба артиста, у коментарі "Суспільному", заявила, що "несеться інформаційна атака".

"Спочатку обвинувачення у фашизмі, потім співпраця з росіянами, антифемініст. Ми це не будемо коментувати, на радість російській пропаганді. Ми завтра представляємо Україну в Брюсселі. І зараз все робиться для того, щоб зіпсувати свято в підтримку України", заявили в команді артиста.

Пізніше співак записав відео, в якому підтвердив слова команди про "інформаційну атаку".

"Ми виступали в Чорногорії з концертами. І я завітав на один захід, який мав допомогти українським дітям. А потім виявилося, що там були росіяни в організації чи десь там", сказав Скрипка.

У Варшаві скасували музичний фестиваль Easy Busy Fest через двох російських спонсорів. На заході мали виступати Океан Ельзи, The Hardkiss, Alyona Alyona та інші зірки. Виявилось, що серед спонсорів події є MixMerkt та Monolith бренди, що належать вихідцям із Росії.