Олігарх-втікач Онищенко отримав вирок

Вищий антикорупційний суд засудив Олександра Онищенка до 15 років позбавлення волі за заволодіння державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку та продажу газу з ПАТ "Укргазвидобування". Онищенка визнали винуватим в організації "газової схеми". Вирок був ухвалений суддями Лесею Федорак, Віктором Масловим і Ігорем Строгим.

«15 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією – колегія суддів ВАКС оголосила вирок народному депутату України VII скликання та його фінансовому директору, обвинувачених у заволодінні державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування"», – повідомила Спеціальна антикорупційна прокуратура.

Онищенко вже давно переховується за кордоном. За даними журналу "Al Jazeera", він має зв'язки з Павлом Фуксом, російським партнером Руді Джуліані. У змові з Фуксом вони викупили заморожені активи клану Януковича на суму сотень мільйонів доларів США та відмивали їх через західні фінансові структури через Дойче банк.

Онищенка раніше затримали у Німеччині, але німецькі власті відмовилися екстрадувати його до України через негідні умови утримання в українських СІЗО. Крім того, Онищенко повідомив, що отримав громадянство Росії і відмовиться від українського громадянства.

Читайте також:

  • Названо 12 проросійських політиків, які досі не під санкціями України
  • Олігарх з України. Російські пропагандисти назвали джерело "плівок Дєркача"