Оновлення даних через "Резерв+": чи може це "врятувати" від візиту до ТЦК

Нове оновлення даних через 'Резерв+': ефективна альтернатива ТЦК
Нове оновлення даних через 'Резерв+': ефективна альтернатива ТЦК

Зміни у військовому обліку: тепер оновлення даних можливо через мобільний додаток

Заступник міністра оборони України з питань цифрового розвитку Катерина Чорногоренко розповіла про важливі зміни у процедурі військового обліку. Тепер громадянам не потрібно відвідувати Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), оскільки після успішного оновлення даних через мобільний додаток "Резерв+" їх інформація буде офіційно визнана.

Електронний військово-обліковий документ у "Резерві+" має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ, згідно з чинним законодавством України та постановою Кабінету Міністрів. Це спрощує процес для громадян, які тепер можуть заощадити час та зусилля.

Заступник міністра наголосила на тому, що оновлення даних через програму "Резерв+" займає мало часу, а електронний військовий квиток формується миттєво. На відміну від традиційного способу, коли оформлення документа в ТЦК займає багато часу, навіть до п'яти робочих днів.

Міністерство оборони планує розширити функціонал "Резерв+". Наразі у додатку відображаються накази на бронювання понад 340 тисяч чоловік. У майбутньому також планується додати функцію електронного спрямування на військово-лікарську комісію та розробити систему рекрутингу до Сили оборони.

Раніше адвокат вже розповіла про наслідки незаповнення даних у ТЦК.

Читайте також