Опитування показало, як змінилося ставлення поляків до українських біженців

Стихійні біженці з України в Польщі
Стихійні біженці з України в Польщі

У Польщі зростає негативне ставлення місцевих жителів до українських біженців, які змушені покинути свої домівки через війну Росії проти України. Про це повідомляє газета Rzeczpospolita, посилаючись на результати дослідження, проведеного Варшавським університетом та Економіко-гуманітарною академією у Варшаві.

За дослідженням, лише 31% респондентів вважають, що Польща має надавати допомогу Україні, що є помітним зменшенням порівняно з січнем 2023 року, коли таку думку висловлювали 62% опитаних. Тим часом, 43% респондентів вважають, що допомогу потрібно надавати якомога швидше.

Українці у Польщі / Фото: unsplash.com

Також збільшилася кількість поляків, які виступають проти надання допомоги Україні - вже 19% порівняно з попереднім періодом.

Ставлення до розміщення українських біженців у Польщі також погіршилося. Лише 17% поляків погоджуються прийняти біженців з можливістю їх розселення, що є зниженням порівняно з понад роком тому, коли таку точку зору підтримувало 37% опитаних.

Більшість поляків (61%) хочуть, щоб біженці повернулися до України після завершення війни. Крім того, 95% поляків вважають, що їхня країна має зменшити надання допомоги українським біженцям.

Раніше було розповідано, як українцям отримати житло у Польщі з 1 липня та де звернутися для цього.

Читайте також